середа, 28 березня 2007 12:36

Учені створили першу вівцю з людськими органами

Ученими була вирощена перша в світі вівця, яка на 15% складається з людських клітин. Професор Есмаїл Занджіані з університету Невади витратив близько 7 років на роботу і 9,8 млн. доларів на вдосконалення даної технології.

Учений використав стволові клітини кісткового мозку донора, які поміщалися у черево плоду вівці. Дане дослідження, на думку автора, має велике значення для медицини, оскільки дозволить пересаджувати гібридні органи вівці людям. Через 2 місяці після такої ін"єкції на світ з"являється ягня, яке має печінку, серце, легені і мозок, які частково складаються з людських клітин і придатні для трансплантації.

Активісти захисту прав тварин побоюються, що, якщо клітини змішувати разом, це може закінчитися клітинним сплавленням, створивши гібрид, який мав би особливості і характеристики як людини, так і вівці. Але Профессор Занджані сказав: "Пересадка клітин в ембріональный вівці в цій ранній стадії не призводить до сплавлення взагалы,"- повідомляє Xinhua.

Зараз ви читаєте новину «Учені створили першу вівцю з людськими органами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі