вівторок, 12 лютого 2008 10:25

Учені розвінчали міфи про презерватив

Перед Днем святого Валентина американські лікарі вирішили зруйнувати стереотипи про презерватив. Секс з його використанням не тільки безпечний, але і приємний, стверджують вони.

День святого Валентина, що традиційно відзначається 14 лютого як День всіх закоханих, несе з собою не тільки сюрпризи на зразок квітів, шоколадок або паперових сердечок із зізнаннями в коханні. Природно, що напередодні цього свята зростає і сексуальна активність людей, повідомляє TheTicker.

У зв"язку з цим Американська асоціація здорового способу життя проводить щорічний Національний тиждень пропаганди використання презервативів. Цього року Тиждень безпечного сексу проходить з 10 по 17 лютого.

Організатори акції розраховують, що завдяки їхній ініціативі ще більше людей вважатимуть гумовий виріб N2 відповідним засобом проти небажаної вагітності і небезпеки підхопити венеричне захворювання.

Це як і раніше здається актуальним, оскільки 62 відсотки молодих людей обох статей, згідно опиту staying-alive.org, взагалі не використовують презервативи.

Така безпечність обходиться нації досить дорого: щорічно кількість дорослих носіїв Віл-інфекції, яких заразив сексуальний партнер, збільшується на 40 тисяч людей. З них кожен четвертий має вік від 15 до 29 років. Дуже високий рівень захворюваності статевими інфекціями в Нью-Йорку і Вашингтоні.

На думку лікарів, такий стан речей з активним неприйняттям презерватива викликаний не тільки безпечністю, але і цілим рядом міфів. Ось вони.

1. Презервативи рвуться.

Практика застосування презервативів показує, що вони рвуться при неправильному використанні, або якщо допущена помилка при надяганні на пеніс. У момент сексу або при зберіганні в упаковці розрив презерватива практично виключається.

2. Презервативи не захищають від венеричних хвороб.

Хоча кондом і не можна назвати стовідсотковим захистом від статевих інфекцій, він достатньо надійно запобігає перенесенню від одного партнера до іншого не тільки хламідіоза або гонореї, але також і найбільш небезпечний ВІЧ. У будь-якому випадку, презерватив є кращим способом понизити ризик і по можливості уберегтися від зараження.

3. Презервативи знижують чутливість при статевому акті.

У наш час розробники презервативів враховують і цю вимогу до своїх виробів. Сучасна технологія дозволяє не відчувати дискомфорту при використанні презерватива і навіть навпаки, допомагає отримати ще більше задоволення. Треба лише пристосуватися.

4. У мене алергія на латекс.

Вже існують презервативи, до складу яких не входить латекс. Причому за своїми основними характеристиками і міцності вони не поступаються звичайним.

Найвідомішим подібним виробом є кондом з поліуретану (різновиди пластика). Звичайно, такі презервативи стоять дорожче, але все-таки їх ціна не йде ні в яке порівняння з витратами на освіту небажаної дитини.

5. Презервативи неефективні проти вагітності.

Ефективність презервативів в запобіганні вагітності складає 99,8 відсотка. В іншому випадку ризик вагітності складає 99 відсотків, стверджують лікарі, повідомляє ФАКТNEWS.

Зараз ви читаєте новину «Учені розвінчали міфи про презерватив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі