четвер, 29 травня 2008 14:11

Учені пропонують змінити колір неба на червоно-жовтий

Учені пропонують змінити колір неба на червоно-жовтий

Способи протистояння глобальній зміні клімату на нашій планеті продовжують турбувати вчених з різних куточків земної кулі.

Так австралійський професор Тім Фленнері, виступаючи на конференції у Канберрі (Австралія) з питань підприємництва та стійкого розвитку, запропонував накачувати в атмосферу сірку, додаючи її до палива для реактивних літаків. На його думку, ця хімічна реакція сповільнить проникнення сонячних променів і сповільнить процес глобального потепління. При цьому Фленнері повідомив, що в результаті потрапляння сірки в щільні шари атмосфери й стратосфери звичний колір неба може змінитися на червоно-жовтий, однак цей проект здатен стати тією самою серйозною перешкодою на шляху кліматичних змін.

"Відповідно до проведених досліджень, я хотів би відзначити, що шкідливих домішок у повітрі накопичилося так багато, що одних лише обмежень на викид парникових газів стає недостатньо. Тепер нам варто замислитися, яким чином їх звідти "видалити", адже ця проблема не терпить зволікань і згодом призведе до необоротних наслідків", - повідомив фахівець.

Що ж стосується жителів Австралії, то для них, на думку експерта, головним ударом стане водна криза. Вже в цей час через брак вологи знижуються врожаї, гине худоба, а це, у свою чергу, веде до руйнування фермерських господарств. Більше того, якщо не вживати дійових заходів, до 2070 року посуха пошириться на більш ніж 80% території континенту.

Підвищення температури, що, за деякими оцінками, до 2030 року збільшиться на 1 градус, а до 2070 року на 5 градусів, призведе до руйнування Великого бар"єрного рифа. Адже, як відомо, одне з найбільших чудес природи, що є найбільшою екосистемою у світі довжиною 2 тис. км і площею приблизно 350 тис. кв. км, стало помітно біліти в теплих океанічних водах, що вважається ознакою його повільного вмирання, повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину «Учені пропонують змінити колір неба на червоно-жовтий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі