пʼятниця, 10 грудня 2010 15:57

Учені пропонують замість очей вставляти алмази

Учені пропонують замість очей вставляти алмази

Австралійські учені з Мельбурнського університету планують використовувати алмази для виготовлення функціональних очних протезів.

Прототип пристрою вже виготовлений, почати його клінічні випробування планується до 2014 року. Уряд Австралії вже інвестував в програму досліджень 51 млн доларів, повідомляє Likar.

Учені вибрали алмаз унаслідок його виняткової твердості і довговічності. Розмір прототипу не перевищує декількох міліметрів. Його поміщатимуть хірургічним шляхом в око пацієнта. Для того, щоб дещо понизити вартість, при виготовленні імплантатів використовуватимуться штучні алмази. Учені сподіваються, що їх винахід проведе таку ж революцію, як і слуховий апарат.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що контактні лінзи завдають шкоди здоров'ю. Американські медики обстежили понад мільйон людей і виявили, що носіння лінз у 10 разів підвищує ризик розвитку виразки рогівки.

Відбувається це тому, що люди носять лінзи, не знімаючи їх тижнями і навіть місяцями, і при цьому забувають, що очам потрібно давати відпочинок. Вдев'ятеро більшій небезпеці наражають себе заражені вірусом імунодефіциту.

Ще одна група ризику - молоді модниці, що користуються косметичними контактними лінзами.

Зараз ви читаєте новину «Учені пропонують замість очей вставляти алмази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі