вівторок, 21 серпня 2007 08:36

Учені пояснили, чому плід з древа Пізнання зірвала саме Єва

 В понеділок, 20 серпня, були опубліковані результати першого дослідження, що відповідає на питання, як залежать від статі колірні переваги людини. Дослідження показало, що жінки насправді віддають перевагу рожевим відтінкам над всіма іншими, тоді як чоловіки частіше зупиняються на блакитних і синіх квітах.

На думку дослідників, відмінності в перевагах пояснюються еволюцією, а саме - еволюційним розділенням обов"язків. Для жінки червонуваті кольори більшою мірою асоціюються з кольором стиглих фруктів або із здоровим кольором особи.

"Ми припустили, що залежність колірних переваг від статі розвинулася на основі трудової спеціалізації  статей в процесі еволюції", - говорить Ганна Харлберт, керівник групи дослідників. "Для жінок були біологічні передумови полюбити рожеві тони", - додає вона.

В процесі дослідження групі чоловіків і жінок пропонувалося вибрати з кольорових прямокутників, що попарно з"являються на комп"ютерному екрані ті, які їм подобаються більше. Причому зробити це треба було, не замислюючись, якомога швидше. Всього кожному було показано близько 1000 пар фігур.

Отримані дані були проаналізовані на відповідність різним частинам видимого спектру, і в результаті стала зрозуміла чітка залежність: жінки віддавали перевагу рожевим тонам, тоді як чоловіки тяжіли до блакитного і синього, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Учені пояснили, чому плід з древа Пізнання зірвала саме Єва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі