середа, 09 січня 2008 09:11

Учені підтвердили марність очищення організму від "шлаків"

Після новорічних свят мільйони людей відчувають, що організму навряд чи пішла на користь кількість з"їденого і випитого. У такі моменти ідея очищення організму від "шлаків" здається особливо привабливим. Ендрю Вейдж, керівник наукового відділу Food Standards Agency (Великобританія), пояснив, що всі популярні способи "чищення" організму - не більш, ніж марна трата часу і грошей.

На думку ученого, найкраще, що можна зробити для свого організму - це випити пару стаканів чистої води, трохи порухатися і вживати, краще, приготовану удома їжу замість фастфуду і напівфабрикатів. Людська печінка цілком справляється з очищенням від отрут і токсинів, тому всі розмови про "чищення" здебільшого безглузді. Ендрю Вейдж радить викинути з голови "очищаючі" дієти, не витрачати гроші на спеціальні біологічно активні добавки, а купити що-небудь дійсне приємне, наприклад, диск з хорошою музикою. Альтернативна медицина пропонує "чистити" організм за допомогою трав, електрики і електромагнітних хвиль. Вважається, що "шлаки" не можна виводити дуже швидко, тому що це може завдати шкоди здоров"ю. У Японії украй популярне "очищення" організму за допомогою пластиру на стопі, що містить різні трави. Цей пластир стрімко набирає популярність в США і інших країнах.

Виробники стверджують, що пластир поступово "витягає" токсини з тіла. Немає жодних наукових доказів того, що пластир дійсно виводить токсини або того, що він робить це краще, ніж це кожну хвилину роблять нирки і печінка. Широко відомі також спеціальні дієти для "чищення" організму. Вважається, що ці дієти допомагають поліпшити здоров"я, опірність хворобам, психічний стан, травлення, знижують вагу і підвищують рівень енергії. Зазвичай дієта включає велику кількість овочів і фруктів, продукти не піддаються кулінарній обробці. Людині рекомендують пити більше води, відмовитися від алкогольних напоїв і кави. Припускають, що очищенню організму нібито сприяють голодування, низькокалорійна дієта, повідомляють Подробиці.

Зараз ви читаєте новину «Учені підтвердили марність очищення організму від "шлаків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі