вівторок, 05 лютого 2008 10:37

Учені довели, що вітатися краще поцілунком

Люди, які вважають за краще вітатися поцілунком, а не  рукостисканням, менше ризикують заразитися грипом чи іншими "зимовими" інфекційними захворюваннями, стверджують вчені з Лондонської школи гігієни і тропічної медицини, які завершили дослідження на цю цікаву тему.

"Долоні людини, крім традиційного — повітряно-краплинного шляху, грають важливу роль при передачі збудників таких хвороб як грип, аденовірусні захворювання, які легко передаються від людини до людини", — говорить автор проекту професор школи Салі Блумфілд.

Це звучить парадоксально, але, як запевняють співробітники Міжнародного наукового форуму гігієни, керівником якого є Блумфілд, ризик захворіти на грип при рукостисканні вище не тільки у зв"язку з тим, що більшість людей віддає перевагу цьому демократичному способу вітання, а й тому, що губи людини несуть на собі менше вірусів, ніж її руки.

Провідний британський фахівець з грипу професор Джон Оксфорд пропагує ще здоровіший спосіб вітання. Він пропонує при зустрічі ширше користуватися т.з. "соціальним поцілунком", іншими словами — безконтактним, який поширений, зокрема, серед політиків і кінозірок. Вірогідність заразиться на грип у цьому разі — мінімальна, пояснює учений, повідомляє neboley.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Учені довели, що вітатися краще поцілунком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі