вівторок, 04 березня 2008 11:51

Учені довели корисність сніданку

Підлітки, які регулярно їдять вранці, здоровіші й фізично активніші в порівнянні з однолітками, які сніданками нехтують. Про це свідчить дослідження, проведене Університетом Міннесоти.

В рамках дослідження, учені відстежували звички і стан здоров"я більше 2,2 тис. підлітків. Як виявилось, любов до сніданку може вважатися ознакою здорового способу життя. Тинейджери, що снідають, - вживають корисніші продукти, частіше займаються спортом і рідше гладшають.

У США за останні два десятиліття число дітей, що страждають ожирінням, виросло в два рази, а підлітків - майже в три рази. 57% дівчат і 33% хлопців не стежать за своїм харчуванням. 12 - 24% з них регулярно відмовляються від уранішнього прийому їжі, причому з віком частка молодих людей, що відмовляються від сніданку, збільшується.

Автори дослідження стверджують, що ідея відмови від сніданку заради скорочення числа спожитих калорій, є небезпечною. Сніданок дозволяє уникати сильного голоду в обід, а також допомагає не наїдатися на ніч, повідомляє Washington ProFile.
Зараз ви читаєте новину «Учені довели корисність сніданку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі