пʼятниця, 18 січня 2008 11:24

Учені будуть створювати ембріони-химери із клітин тварин і людини

Британське агентство з питань штучного запліднення та ембріології у четвер видало перші ліцензії на створення ембріонів-химер із клітин тварин і людини. Їх отримали дві групи дослідників з Королівського коледжу Лондона й Університету Ньюкасла.

Торік у червні комісія з етики Британської академії медичних наук визнала етично прийнятним використання гібридних ембріонів, отриманих шляхом внесення ядер людських клітин у яйцеклітини тварин - корів або кроликів. Такі ембріони можуть стати альтернативним джерелом ембріональних стовбурних клітин, максимально наближених за властивостями до людських.

Науковці з Королівського коледжу Лондона мають намір використовувати клітини химерних ембріонів при розробці експериментальних методик лікування хвороб Альцгеймера, Паркінсона й інших захворювань нервової системи. Дослідники з Ньюкаслу вивчають процеси диференціації стовбурних клітин у клітини різних тканин, щоб навчитися відтворювати цей процес у лабораторних умовах.

Однак вченим заборонено імплантувати ембріони-гібриди у матку тварини або людини, крім того, їх необхідно знищити не пізніше, ніж на 14-й день розвитку, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Учені будуть створювати ембріони-химери із клітин тварин і людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі