пʼятниця, 02 листопада 2007 13:41

Учасникам погромів у Кондопозі дали три роки умовно

Учасники масових заворушень у карельському місті Кондопога отримали умовні терміни. Кожний із 12 обвинувачених був засуджений до трьох років позбавлення волі умовно. Вони були визнані винними в погромах і знищенні приватного і муніципального майна. Їхні дії були визнані такими, що підпадають під статтю "участь у масових заворушеннях, що супроводжується погромами і підпалами майна", максимальне покарання по якій складає вісім років позбавлення волі.

Проте суд задовольнив клопотання прокуратури, яка просила засудити обвинувачених до умовних термінів з урахуванням пом"якшувальних обставин і позитивних характеристик підсудних. При цьому наголошувалося, що всі вони - молоді люди, і не притягувалися раніше до кримінальної відповідальності.

Обвинувачені визнали свою провину лише частково. Вони погодилися з тим, що брали участь в погромах, але просили суд визнати це хуліганством, а не участю в масових заворушеннях.

Для встановлення суми завданих збитків суд зажадав додаткові документи і попросив потерпілих звертатися з цивільними позовами самостійно. Адвокати підсудних заявили, що їм належить обговорити з їх клієнтами питання про оскарження рішення суду по вже заявлених позовах.

Погроми в Кондопозі на початку вересня 2006 року відбулися після масової бійки між місцевими жителями і вихідцями з Кавказу. В результаті інциденту двох жителів Кондопоги буловбито, а ще дев"ятеро були поранені.

Справа про вбивство у вересні 2007 року була повернена в прокуратуру для уточнення перекладу чеченською мовою, передає РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Учасникам погромів у Кондопозі дали три роки умовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі