пʼятниця, 31 жовтня 2008 11:20

УБОЗ затримав кримінального авторитета на прізвисько "Заєць"

Співробітники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ в Одеській області затримали 40-річного кримінального авторитету на прізвисько "Заєць", причетного до діяльності бандитського угруповання "Капітошки".

Про це повідомила прес-секретар ГУБОЗ МВС Олена Мельник.

З її слів, спецоперацію проводив спецпідрозділ ГУБОЗ "Сокіл".

Підозрюваний (киянин) був затриманий на автотрасі "Одеса-Київ".

3 листопада Печерський райсуд Києва розгляне запобіжний захід для затриманого.

За даними прес-служби ГУБОЗ, раніше Головне слідче управління Генпрокуратури порушило кримінальну справу за статтею 257 Кримінального кодексу (бандитизм) щодо членів бандгрупуваня "Капітошки" на чолі з уродженцем Росії Олександром Капітановим, відомим на прізвисько "Капітошка".

Підозрюваним інкримінують злочини, пов"язані з вимаганням, погрозами вбивством, захопленням підприємства.

Капітанов і ще 3 члени цього угруповання були оголошені Генпрокуратурою в міждержавний розшук.

За інформацією Генпрокуратури, протягом 2006-2008 років це угруповання вчинило понад 5 нападів на підприємства різних форм власності.

До вчинення злочинів залучалося понад 400 осіб, які використовували засоби для відстрілу гумовими кулями, бейсбольні біти, вибухові пакети, димові шашки, бронежилети, захисні шоломи й щити.

Як повідомив співрозмовник в правоохоронних органах, Головним слідчим управлінням Генпрокуратури не раз викликався для дачі показань у цій справі депутат Верховної Ради Богдан Губський (Блок Юлії Тимошенко), повідомляють Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «УБОЗ затримав кримінального авторитета на прізвисько "Заєць" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі