пʼятниця, 28 грудня 2007 13:30

Убивство Бхутто спричинило масові безлади у Пакистані (ФОТО)

У Пакистані не припиняються масові безлади, викликані вбивством екс-прем"єра Пакистану, - одного з провідних лідерів опозиції Беназір Бхутто.

Як повідомляють пакистанські ЗМІ з посиланням на місцеві джерела, в ході масових зіткнень за останню добу в країні загинули десятки людей, в тому числі п"ять поліцейських.

За даними місцевих телеканалів, у ряді міст, особливо в південній провінції Сінд, звідки родом сім"я Бхутто, продовжуються масові безлади. У адміністративній столиці Сінда найбільшому пакистанському місті Карачі натовп розгромив і спалив офіси двох крупних банків. Життя в місті практично паралізоване, не працюють магазини, закриті офіси приватних компаній, не працює громадський транспорт.

Натовп продовжує чинити безлад на вулицях, спалено більше 100 автомобілів, розгромлено декілька поштових офісів, в кварталах на околиці мегаполісу чутна стрілянина. Раніше повідомлялося, що в місті убито, принаймні, п"ять осіб.

Отримавши дозвіл відкривати вогонь у разі потреби, поліція відкрила стрілянину по учасниках безладів в пакистанському місті Хайдарабад, п"ять людей отримали поранення, повідомило агентство Рейтер.

Беназір Бхутто померла в четвер вдень на операційному столі від важкого поранення, отриманого при теракті. Бойовик-смертник відкрив вогонь по автомобілю Бхутто, а потім підірвав вибуховий пристрій під час багатотисячного опозиційного мітингу в місті Равалпінді.

Беназір Бхутто буде похована в сімейному мавзолеї на території родинного маєтку в передмісті Ларкани, де вже поховані її батько, популярний пакистанський політик Зульфікар Алі Бхутто, страчений військовими в 1979 році, а також два її брата, загиблі, як вважається, від рук політичних супротивників, повідомляє РИА "Новости".

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «Убивство Бхутто спричинило масові безлади у Пакистані (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі