середа, 08 серпня 2007 10:13

Убити Березовського збирався громадянин Казахстану

Підозрюваний в організації замаху на Бориса Березовського - громадянин Казахстану, що проживає в Москві. Російській стороні названо його ім"я та прізвище. Ця інформація міститься в документі, який було обіцяно й передано російському посольству у Великобританії.

Про те, що Росія все ж таки отримала ці відомості, журналістам розповів посол РФ у Великобританії Юрій Федотов. "Видно, що інформація дається з великими спотвореннями", - підкреслив посол і пояснив, що вочевидь неправильно і з друкарськими помилками написано ім"я та прізвище цієї людини.

Але головне, відзначив Федотов, - з документа формально не витікає, що затриманий був громадянином РФ і готував замах саме на Бориса Березовського.

Документ породжує безліч питань і не проливає світла на те, що сталося в Лондоні. Зокрема, не вказується, громадянином якої країни був затриманий підозрюваний, не заповнено графи, де має бути номер паспорта та назва організації, яка його видала.

Юрій Федотов заявив, що посольство направило в британське МЗС спеціальний запит. Росія хотіла б мати більше інформації, сказав дипломат. "Для нас головне питання - це громадянство цієї людини, оскільки посольство може чинити які-небудь дії тільки в тому випадку, якщо заарештований, затриманий або людина, з якою стався нещасний випадок, є громадянином Російської Федерації. Підтверджень у нас немає", - розповіло джерело в посольстві.

Нагадаємо, посол Великобританії в Росії Тоні Брентон заявив, що в даному випадку британська сторона діяла на підставі двосторонньої угоди. При арешті людини "російської національності", інформація про це передається російському посольству, передає РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Убити Березовського збирався громадянин Казахстану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі