понеділок, 01 жовтня 2007 08:16

У зв"язку з терактом на Мальдівах арештовано сім чоловік

Сім громадян Мальдівської республіки було арештовано за підозрою в причетності до вибуху, події на островах 29 вересня.

За словами представника уряду, підозрюваних вдалося знайти завдяки доказам, знайденим на місці злочину. Деякі з них намагалися покинути країну і були затримані в аеропорту. Поліція продовжує пошук осіб, причетних до теракту.

При вибуху бомби в столиці Мальдівськіх островів Мале постраждали 12 чоловік - двоє британців, двоє японців і восьми китайських туристів. Місцеві ЗМІ писали, що вибуховий пристрій був саморобним і спрацював за допомогою мобільного телефону і приводу пральної машини, прикріпленого до газового балона. За словами свідка події, на місці вибуху були розкидані цвяхи.

Інцидент відбувся в паренні недалеко від армійського штабу, де працювали декілька камер відеоспостереження. Мета теракту і його організатори поки невідомі.

У 2006 році Мальдіви відвідали більше 600 тисяч чоловік, туризм є основою місцевої економіки. У країні не було вибухів і озброєних зіткнень з часу останньої спроби державного перевороту, що відбулася в 1998 році, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У зв"язку з терактом на Мальдівах арештовано сім чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі