вівторок, 13 жовтня 2015 09:15

У звіті щодо малайзійського "Боїнга" винних не назвуть - ЗМІ

У звіті щодо малайзійського "Боїнга" винних не назвуть - ЗМІ

У вівторок, 13 жовтня, Рада безпеки Нідерландів має оприлюднити результати розслідування катастрофи "Боїнга-777" над Донбасом.

Очікується, що у заяві буде вказано, що літак було знищено ракетою "Бук" російського виробництва. Водночас про те, хто саме відповідальний за запуск цієї ракети, ймовірно, не йтиметься, повідомляє Reuters.

Видання наголошує, що, відповідно до міжнародних правил, які регулюють розслідування авіакатастроф, Рада безпеки не має повноважень називати винних.

Нагадаємо, що Авіалайнер Боїнг-777 рейсу МН17, що прямував рейсом з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками поблизу селища Грабове Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 298 людей, всі вони загинули.

8 жовтня незалежна експертно-журналістська група Bellingcat, що спеціалізується на проведенні розслідувань за відкритими джерелами, опублікувала підсумковий звіт про причини катастрофи рейсу MH17 під Донецьком. Їм вдалося встановити, що літак збив російський "Бук".

Зараз ви читаєте новину «У звіті щодо малайзійського "Боїнга" винних не назвуть - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі