вівторок, 11 грудня 2007 16:35

У звичайному милі знайдена смертельно небезпечна речовина

У звичайному милі знайдена смертельно небезпечна речовина
Дослідження Каліфорнійського Університету в Девісі дало несподіваний результат: як виявилось, масово використовуваний компонент мила, шампуня, лосьйонів і інших косметичних засобів для умивання здатний украй негативно вплинути на здоров"ї людини. Подібна дія виявленої речовини встановлена вперше.

Йдеться про антибактеріальну речовину триклокарбані, який в Північній Америці, Європі і Азії впродовж майже півстоліття застосовується при виробництві косметичних і миючих засобів. Лабораторні досліди показали, що триклокарбан негативно впливає на ендокринну систему піддослідних щурів і людських кліток.

Раніше було доведено, що речовини, що володіють подібними властивостями, сприяють виникненню онкологічних захворювань, знижують репродуктивні здібності, а у дітей здатні викликати патології в розвитку.

Нагадаємо, раніше дослідження засобів для вмивання показали, що антибактеріальне мило захищає від інфекцій  не краще звичайного. Проте у антибактеріального мила є малоприємна особливість. Всі сорти подібного мила містять один активний інгредієнт - триклозан. У американських лікарнях концентрований розчини триклозана часто використовуються як дезинфікуючий засіб.

Ученим також стало відомо, що є вірогідність зв"язку між використанням дезодорантів і виникненням у жінок раку грудей: великі дози алюмінію, з якого на 90% складається речовина більшості дезодорантів, були виявлені в тканинах онкологічних хворих, які піддалися ампутації молочних залоз, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У звичайному милі знайдена смертельно небезпечна речовина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі