четвер, 31 січня 2008 19:55

У зоопарку народилися ведмежата

На Різдво в зоопарку, що в райцентрі Мена на Чернігівщині, бура ведмедиця Ніка народила двох ведмежат. Вона й досі не виходить із барлоги, тому визначити стать новонароджених не вдається. Нині в зоопарку семеро ведмедів. Один із них — горезвісний Тимка, який два роки тому відірвав 14-річному хлопцю руки.

— Це добре, що з"явився приплід, — каже директорка зоопарку Зінаїда Максименко, 49 років. — По весні ми зможемо продати до Вінницького зоопарку найстарішу ведмедицю Кнопку. Виручимо десь тисячу гривень. У приватні зоопарки ведмедів продавати не можна.

Директорка розповіла, що дорослі ведмеді люблять їсти маргарин, хліб і варення. Ведмежата із задоволенням ласують медом.

— Хоч зоопарк фінансується краще, ніж раніше, але було б добре, аби знайшлися люди, які б подарували нам трохи меду. У крайньому разі — варення, — говорить жінка. — Від грошової допомоги будемо змушені відмовитися, бо доведеться проводити тендер. А це тривала процедура.

У січні в Менському зоопарку народилося ще й четверо золотистих фазанчиків. Вони практично не розмножуються в неволі, тим більше взимку. У подружжя карликових кенгуру Піка та Пака теж народилося дитинча. Малюка назвали Пук.

У зоопарку міста Мена мешкає 120 видів птахів і тварин. Усього 780 особин.

Зараз ви читаєте новину «У зоопарку народилися ведмежата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі