середа, 09 травня 2007 13:35

У змові проти армії США звинувачують шістьох мусульман

Американська влада висунула звинувачення у змові з метою вбивства шести уродженцям колишньої Югославії (ймовірно - албанцям) і Близького Сходу (Йорданії і Туреччині), яких затримали в штаті Нью-Джерсі, повідомляє AP.

За інформацією слідства, за допомогою автоматів Калашнікова і гранатометів вони хотіли напасти на військову базу "Форт-дікс" (Fort Dix) і вбити там "стільки американців, скільки вийде".

Розкрити змову вдалося за допомогою агента, який працював під прикриттям і зміг увійти в групу в березні 2006 року.

За рік роботи йому вдалося з"ясувати, що все шестеро із захопленням дивляться фільми про пригоди терористів по всьому світу, закликають один одного до джихаду і регулярно кричать "Аллах Акбар!".

Напад на військову базу вони влаштувати б під прикриттям мережі з доставки піци "Супер Маріо", в якій один із зловмисників працював кур"єром. Військовослужбовці "Форт-дікс" регулярно користувалися його послугами, що наштовхнуло потенційного терориста на думку про можливість використання свого службового положення для проникнення на базу.

Рознощик піци і п"ятеро його партнерів готувалися напасти на базу, де зазвичай тренується близько півтора тисяч спецназівців.

Албанці з"явилися в околицях бази завдяки американській владі, що погодилися прийняти у себе біженців з Косова, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У змові проти армії США звинувачують шістьох мусульман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі