Понад 2,5 тонни редьки, вміст нітратів у якій утричі перевищував норму, вилучили правоохоронці у Житомирі. Небезпечний коренеплід власники привезли на міський базар з Херсонської області. Звісно, без відповідної документації і сертифікатів.
За ринковими цінами ранні овочі коштували понад 12 тисяч грн. Небезпечну редиску утилізували.
Аби убезпечитися від нітратних овочів, фахівці радять не соромитися і вимагати у продавців документи, що підтверджують безпечність продукції. Чи є у продукті нітрати, одразу не відчуєш, кажуть спеціалісти. Організм відреагує дещо пізніше – спершу слабкістю, прискореним пульсом та запамороченням, а потім може бути і реанімація, повідомляє ICTV.
Коментарі