субота, 11 серпня 2007 17:06

У зіткненні туристичного судна з айсбергом звинувачений російський капітан

Британська туристична компанія Discover the World, чиї клієнти постраждали при зіткненні судна "Олексій Маришев" з айсбергом біля берегів Норвегії, покладає провину за інцидент на російського капітана судна Георгія Зеленіна, йдеться в повідомленні компанії.

"Після обговорення і отримання свідчень від наших пасажирів ми переконані, що подія трапилася через халатність капітана, який діяв безвідповідально", - наголошується в документі.

"В даний час ми обмірковуємо, які кроки тепер зробити, проте цей капітан не буде допущений на борт під час подальших експедицій, організованих компанією Discover the World", - йдеться в повідомленні.

Зараз керівництво британського туроператора чекає детальної доповіді за наслідками бесіди губернатора Шпіцбергена (який також є главою поліції архіпелагу) з капітаном судна і членами екіпажа.

Переобладнане з російського риболовецького траулера в туристичне судно "Олексій Маришев", зафрахтоване нідерландською компанією Oceanwide Expeditions, зіткнулося з айсбергом поблизу архіпелагу Шпіцберген пізно увечері 8 серпня. Всього на борту знаходилося понад 70 людей з різних країн, включаючи групу з 48 британських туристів. Більшість членів екіпажа - росіяни, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У зіткненні туристичного судна з айсбергом звинувачений російський капітан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі