вівторок, 08 січня 2008 09:17

У жовтні Китай відправить на орбіту третю космічну експедицію

Китай в 2008 році має намір утретє відправити на орбіту пілотований корабель, а тайконавт (космонавт), що перебуватиме на його борту, вперше в історії цієї країни вийде у відкритий космос. Про це йдеться в річній програмі космічних досліджень, оприлюдненій Державною комісією з космосу, технологій і національної безпеки КНР 7 січня. Пілотований космічний корабель "Шеньчжоу VII" з трьома тайконавтами на борту планується відправити на орбіту в жовтні. Точна дата експедиції та інші її подробиці, окрім запланованого першого виходу тайконавта у відкритий космос, поки не уточнюються. Крім того, 2008 року Китай має намір здійснити запуск 14 ракет, а також вивести на орбіту 17 супутників.

КНР у жовтні 2003 року стала третьою в світі країною після СРСР і США що самостійно здійснила політ людини в космос, тоді тайконавт Ян Лівей провів на орбіті 21 годину. У 2005 році на орбіті побувала друга китайська експедиція, до складу якої входили двоє людей – Фей Цзюньлун і Не Хайшен, повідомляєReuters.

Зараз ви читаєте новину «У жовтні Китай відправить на орбіту третю космічну експедицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі