понеділок, 18 серпня 2008 11:27

У жінки-слона постійно ростуть ноги (ФОТО)

33-річна британка Менді Селларс страждає від рідкісної недуги, відомої під назвою "синдром Протея". Всього в світі налічується 120 чоловік з цим украй рідкісним захворюванням. Ймовірно, від цієї недуги страждав і Джозеф Меррік, "людина-слон", що жила за часів Вікторіанської Англії. Про це повідомляє Фактnews.

Відомо, що "Синдром Протея" (ProteusSyndrome), або "Слоняча хвороба", викликає незвичайний ріст черепа, кісток або шкіри. Так, ноги Менді в 3 рази більші тіла, її гомілки 88 см в обхваті кожна, а ступні - 40 см завдовжки. Ліва нога британки довша правої на 13 сантиметрів, стопа сильно деформована і вивернула на 180 градусів.

"Я важу 127 кілограмів, 95 з яких - це вага моїх ніг", - розповіла жінка.

Нормальне життя для Менді Селларс просто неможливе: люди постійно показують на неї пальцем, їй доводиться їздити на спеціальній машині і, крім того, вона не може працювати цілий день. Проте жвава мешканка британського графства Ланкашір не сумує. Вона кинула виклик вироку медиків і відправилася на пошуки нового способу лікування в Америці.

"Як ви можете собі уявити, через великий розмір моїх ніг і через деформацію стопи мені дуже важко ходити без милиць навіть по власній квартирі, - поділилася Менді. - А люди дуже жорстокі. Я була в парку кілька місяців тому, і декілька підлітків почали показувати на мене пальцями, сміючись і кричучи один одному: "Подивися на її величезні ноги!"

"Мої ноги стають все важчими, що дає додаткове навантаження на серце і інші внутрішні органи. Отже, на думку медиків, врятувати моє життя зможе тільки ампутація і протези, проте у такому разі я навіть не зможу сидіти і стану ще безпораднішою, ніж зараз".

Коли Менді з"явилася на світ, лікарі передбачали, що вона проживе не більше тижня - її ноги були різної довжини і абсолютно не пропорційні щодо тіла. Проте вже через 18 місяців дівчинка несподівано для всіх почала ходити. Не дивлячись на свою хворобу, Менді Селларс дуже активна і творча людина.

І навіть зараз, коли їй загрожує ампутація обох кінцівок, вона заявляє, що готова прийняти це як нову форму свого життя. "Без ніг мені легко буде кататися на сноуборді, або плавати на плотах", - жартує Менді.

У травні 2006 вона пройшла повне обстеження в клініці, де зустріла інших носіїв цього незвичайного захворювання. "Я хотіла знайти інших людей, які знаходяться в такому ж стані, як я, і підтримати їх."

Коли американська ТБ-компанія зв"язалася з Менді, запропонувавши їй знятися в документальному фільмі і зустрітися з американськими фахівцями, жінка навіть не коливалася. Хірург-ортопед Уїльям Ертл і поротезист Кевін Керолл відомі тим, що зробили штучний хвіст для дельфіна, допомогли Менді не втратити останню надію.

"Ампутація неминуча, проте при належному підході вона може пройти менш радикально", - підкреслила британка. Крім того Менді вважає що зі своєю недугою вона все-таки увійде в історію. "Можливо, одного разу в медичних книгах з"явиться назва цього синдрому, названа моїм ім"ям, - "Синдром Селларс", - посміхається жінка.

Зараз ви читаєте новину «У жінки-слона постійно ростуть ноги (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі