четвер, 04 листопада 2010 10:58

У запорізькій школі помер учень

У запорізькій школі помер учень

Учора, 3 листопада, в приміщенні запорізької школи № 75, на житловому масиві Павло-Кічкас у Заводському районі міста, трапився нещасний випадок.

Як розповів керівник запорізької незалежної профспілки лікарів швидкої допомоги Анатолій Сидоренко, виклик з цієї школи в швидку допомогу надійшов о 18:43.

"Як повідомили бригаді швидкої допомоги, в приміщенні школи 12-річний хлопчик впав і втратив свідомість. Прибувши на виклик, медики швидкої допомоги констатували клінічну смерть дитини", - заявив він.

За його словами, ще деякий час за його життя медики боролися, як могли: робили штучну вентиляцію легень, масаж серця, використовували необхідні медпрепарати. "Однак, запустити серце хлопчика їм так і не вдалося. Медики констатували біологічну смерть дитини", - розповів Сидоренко.

Водночас, за його словами, Запорізька бригада швидкої допомоги, яка виїхала надавати допомогу 12-річному підлітку в школу № 75, не була повністю укомплектована всім необхідним, згідно зі стандартами.

Зокрема, в машині не було дефібрилятора (обладнання, що допомагає запустити серце). Однак, він зазначив, що стверджувати зараз про те, що якби в машині швидкої допомоги було все необхідне обладнання, то хлопчика вдалося б урятувати - не можна.

За словами Сидоренка, хлопчик, який помер, стояв на обліку у кардіологів. Медикам і правоохоронцям належить з'ясувати, що стало причиною смерті дитини, повідомляє РепортерUA.

Нагадаємо, на початку жовтня 16-річний учень донецької гімназії № 33 раптово помер під час занять спортом після уроків.

Зараз ви читаєте новину «У запорізькій школі помер учень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі