середа, 13 лютого 2008 14:38

У Запоріжжі затримали банду грабіжників супермаркетів

На Запоріжжі міліція затримала злочинне угрупування, що займалося розбійними нападами в Україні та Росії. До її складу входило 6 молодих людей у віці до 25 років: жителі Донецького регіону і мелітопольці.

Двоє членів банди були у міждержавному розшуку за здійснення вбивства в Росії, повідомляє УМВД України в Запорізькій області.

Один раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконні операції з наркотиками. За попередніми даними, група діяла з 2002 року і спеціалізувалася на здійсненні розбійних нападів.

Як повідомили правоохоронці, вичислити і схопити зловмисників вдалося після нападу на запорізький супермаркет "Економ+", яке було здійснено 14 січня.

"Цього дня один із зловмисників, який для підготовки злочину влаштувався до супермаркету охоронцем, до моменту здачі денної виручки провів в магазин 2 подільників під виглядом охочих працевлаштуватися. Розбійники напали на жінок, що перебували в залі, жорстоко побили їх і викрали підготовлені до інкасації кошти - близько 20 тисяч гривень - після чого сховалися", - зазначають в МВС.

Співробітникам Запорізького УБОЗу вдалося прорахувати місце скоєння наступного злочину, організувати там засідку і затримати 2 підозрюваних. Через тиждень в сусідньому регіоні була затримана решта членів групи.

Зараз всі зловмисники перебувають під вартою. Щодо них порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України - "розбій, суміщений з проникненням в житло або інше приміщення".

Як покарання дана стаття передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна, повідомляє NEWSru.ua

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі затримали банду грабіжників супермаркетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі