субота, 14 березня 2020 15:19

У захисному костюмі і в респіраторах: як обробляють громадський транспорт
8

Обробляють автобуси близько 10 хвилин
Фото: Ярослава Буряковська
Обробляють автобуси близько 10 хвилин
Обробляють автобуси близько 10 хвилин
Обробляють автобуси близько 10 хвилин
Обробляють автобуси близько 10 хвилин

Після оголошення всеукраїнського карантину у Полтаві почали ретельніше дезінфікувати громадський транспорт.

Журналіст Gazeta.ua побував у міському комунальному підприємстві "Полтаваелектроавтотранс" і побачив, яким чином обробляють транспорт, і які засоби для цього використовують.

Представників ЗМІ зібрали на комунальному підприємстві о десятій ранку. Саме тоді розпочалася дезінфекція тролейбусів. Першим на територію КП заїхав Кільцевий. На нього вже чекав чоловік у захисному плащі, на обличчі мав респіратор та окуляри. На спині - ранцевий оприскувач із написом "Дезінфікуючий засіб Бланідас Актив 0.1%".

Тільки-но транспорт зупинився, чоловік у захисному одязі увійшов всередину салону. Розпочав обробку із "хвоста" тролейбусу. Спершу розпилив засіб на заднє вікно, стіни, потім перейшов до підлоги. У процесі дезінфекції обробив вікна, поручні, підлогу і сидіння. Це зайняло близько 10 хвилин.

Опісля обробки тролейбус поїхав далі територією КП, а за ним вже прямував наступний. Кожен транспорт через 30 хвилин після обробки протирають, а ще через 30 хвилин він прямує на рейс. Така обробка дозволяє знищити всі мікроорганізми і коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець намагався вивезти в Польщу 50 тисяч масок

"З моменту, коли до нас прийшли гострі респіраторні захворювання, дезінфекцію ми проводили методом протирання дезрозчинами поручнів та сидінь. Після введення карантину по китайському коронавірусу ми застосовуємо розчин "Бланідаз Актив". Обробляємо салони тролейбусів і автобусів методом зрошення", - розповіла завідуюча оздоровчим пунктом "Полтаваелектроавтотранс" Надія Шолда.

Обробку проводять між першою та другою змінами транспорту працівники комунального підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діємо на випередження – Зеленський звернувся до українців

На кінцевих зупинках тролейбуси і автобуси обов'язково провітрюють і протирають дезрозчинами, яких закупили в достатній кількості. Про всяк випадок для персоналу придбали 700 масок 2 рівня захисту.

Приватні перевізники, у своє чергу, теж пообіцяли обробляти салони хлоро- та спиртовмісними засобами.

"Ми провели профілактичні бесіди і дали чіткі доручення приватним перевізникам, зараз їх контролюємо. Із комунальними перевізниками простіше. Це ще раз говорить про те, що той напрямок щодо збільшення рухомого складу на нашому підприємстві і намір зробити одне-єдине для обслуговування всього громадського транспорту Полтави – це правильно", - розповів заступник міського голови Полтави з питань житлово-комунального господарства Олексій Чепурко.

Щодня у "Полтаваавтотранс" 46-47 тролейбусів і 15 автобусів виходять на рейс. Частина виходить на 1 зміну, частина на обидві. Також кожна транспортна одиниця має пройти ТО раз на тиждень. Щодня це десь близько 10 машин, які перед ТО теж обробляють.

Зараз ви читаєте новину «У захисному костюмі і в респіраторах: як обробляють громадський транспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі