четвер, 04 жовтня 2007 20:23

У західній Україні і Києві народжуваність перевищила смертність

У західній Україні і Києві народжуваність перевищила смертність
У Закарпатській, Рівненській, Волинській, Львівській областях і Києві зафіксовано перевищення рівня народжуваності над смертністю, повідомляє в четвер прес-служба Міністерства юстиції України.

Згідно повідомленню, співвідношення народжуваності до смертності склало 119% в Закарпатській області, 117% - в Рівненській, 110% - у Волинській, 108% - Києві і 100,7% - в Львівській області.

"Така позитивна статистика спостерігається вперше з початку 90-х років, коли в країні почався різкий спад народжуваності, і склалося негативне співвідношення народжуваності до смертності", - повідомив міністр юстиції Олександр Лавріновіч.

Він також відзначив, що загальне співвідношення померлих і новонароджених в 3-му кварталі 2007 року демонструє "достатньо оптимістичні тенденції". За його словами, хоча в цілому по Україні співвідношення смертності і народжуваності складає 1,3:1, воно значно скоротилося в порівнянні з аналогічними показниками попередніх років.

Згідно повідомленню, в липні-вересні 2007 року в Україні народилися 113 тис. 638 немовлят, померло - 155 тис. 759 чоловік. Найбільше співвідношення смертності до народжуваності в країні було зафіксоване в Чернігівській і Сумській областях (близько 220%). У решті областей таке співвідношення складало від 102 до 178%, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «У західній Україні і Києві народжуваність перевищила смертність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі