середа, 26 вересня 2007 08:56

У загибелі костромського губернатора винен його водій


У  загибелі губернатора Костромської області Віктора Шершунова винен його водій Володимир Цвєтков – до такого висновку схиляється слідство, пише електронна газета "Твой день". Із декількох відпрацьовуваних версій саме ця стала основною.

– Ми довго не могли розібратися, що ж сталось у ту ніч на Ярославському шосе, – повідомляє джерело, близьке до слідства. – І Андрій Никифоров (водій "форда"), і Володимир Цвєтков (водій губернаторського "мерседеса") їхали по одній смузі в напрямку до столиці. Це зафіксували камери спостереження біля посту ДАІ на 80-му кілометрі Ярославки. "Форд" Никифорова, проте, "засвітився" на відео на декілька хвилин раніше. Це й поставило експертну комісію в безвихідь. Адже якщо машини їхали однією смугою, то удар не міг би бути лобовим. Спочатку ми припустили, що "форд" втратив керування і вилетів на зустрічку, проте й це суперечило логіці, адже, як пізніше з"ясувалося, Андрій Никифоров теж прямував до Москви.

Експерти припустили, що водій "форда" заїхав по дорозі в кафе, яке знаходиться недалеко від місця трагедії. Мабуть, виїжджаючи звідти, Андрій міг від утоми переплутати смуги руху. Але ця гіпотеза була маловірогідною: сумнівно, що бізнесмен Никифоров, "мотаючись" до Москви по кілька разів на місяць, міг загубитись у напрямах Ярославки.

– За основною версією, губернаторський "мерседес", за кермом якого знаходився 51-річний Володимир Цвєтков, на великій швидкості почав обганяти "форд". Спочатку "мерседес" Шершунова притиснув "форд" до лівого узбіччя, а потім, мабуть втративши керування, вдарив його в бік. Через велику швидкість машину розвернуло на 180 градусів. У цей момент і відбувся фатальний лобовий удар. Андрія Никифорова врятувало від загибелі тільки диво. Віктор Шершунов і Володимир Цвєтков загинули миттєво. Їхні тіла витягали з машини за допомогою спеціальної техніки. Усередині "мерседеса" знайшли срібний сервіз, який губернатор віз у подарунок на день народження Юрія Лужкова, 680 тисяч рублів, кілька тисяч євро і валізу з особистими речами Віктора Шершунова.

Зараз ви читаєте новину «У загибелі костромського губернатора винен його водій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі