Ексклюзиви
вівторок, 24 липня 2007 10:29

У В"єтнамі вибрали нового президента

Національні збори В"єтнаму вибрали президента країни. Ним став 65-річний Нгуєн Мінь Чіет, який обіймає цю посаду з червня 2006 року.

Він отримав підтримку 487 з 490 депутатів, що брали участь в голосуванні.

В середу, 25 липня,  парламентарії проголосують щодо кандидатур віце-президента, прем"єр-міністра, голів Верховного Народного суду і Верховної Народної прокуратури, кандидатури яких представив обраний президент. Глава держави також запропонував переобрати Нгуєн Тан Зунга на пост прем"єр-міністра.

Голосування щодо кандидатури президента відбулося в рамках першої сесії Національних зборів 12-го скликання, що проходить цими днями в Ханої. 493 депутати Нацзборів було вибрано за підсумками загальних виборів, які відбулися 20 травня.

В"єтнамський парламент однопалатний, і згідно Конституції, є найвищим органом законодавчої влади в країні. Національні збори вибирають вище керівництво В"єтнаму – президента, віце-президента і прем"єр-міністра. У понеділок за підтримки понад 97% депутатів на посаду голови Національних зборів був переобраний Нгуєн Фе Чонг, що очолює парламент впродовж останнього року, пише РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У В"єтнамі вибрали нового президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути