вівторок, 14 липня 2020 19:16

У ВРУ ухвалили законопроєкт про додаткову держпідтримку сиріт

У ВРУ ухвалили законопроєкт про додаткову держпідтримку сиріт
Законопроєкт передбачає щорічну грошову допомогу. Фото: Reuters

Сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, крім повного державного забезпечення, отримуватимуть стипендію в розмірі 150% від прожиткового мінімуму на одну особу.

Відповідний законопроєкт №2013 ухвалила Верховна Рада України у вівторок, 14 липня.

Він передбачає щорічну грошова допомога на придбання підручників вказаним категоріям дітей. Також, сироти та діти без батьківської опіки зможуть отримувати 100% зарплати, нарахованої під час виробничого навчання та виробничої практики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада збереться на позачергове засідання

Варто зазначити, що ВРУ прийняла в цілому законопроєкт №3781 про додаткову державну підтримку дитячих центрів Артек і Молода гвардія на час карантину. Він дозволяє адміністрації зазначених дитячих центрів продавати 10% путівок самостійно та передбачає будівництво та реконструкцію об'єктів інфраструктури для даних центрів за рахунок держави. Водночас, утримання об'єктів Артека і Молодої гвардії, оплата праці працівників, комунальних послуг, послуг зв'язку, дератизації, дезінфекції, вивезення сміття, сплату податків і платежів, на купівлю пально-мастильних матеріалів також здійснюватимуться за рахунок держави.

Верховна Рада України розгляне законопроект про референдум вже наступного пленарного тижня. Даний документ планують прийняти восени.

Зараз ви читаєте новину «У ВРУ ухвалили законопроєкт про додаткову держпідтримку сиріт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі