неділя, 18 квітня 2021 10:25

У ВООЗ оцінили рекомендацію робити по три щеплення Pfizer

У ВООЗ оцінили рекомендацію робити по три щеплення Pfizer
У ВООЗ вважають передчасним розглядати рекомендацію про три щеплення вакциною Pfizer. Фото: pixabay.com

Рекомендацію проводити від коронавірусу три щеплення вакциною Pfizer Всесвітня організація охорони здоров'я поки що не розглядає.

Дослідження цього питання ще тривають. Надалі ВООЗ братиме до уваги рекомендації виробників вакцин щодо необхідної кількості щеплень. Про це на брифінгу з нагоди прибуття в Україну першої партії вакцини від глобальної ініціативи COVAX сказав голова представництва ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, кому можна відтермінувати введення другої дози Covid-вакцини

"Беручи до уваги нагальність питання, поки що мова йде про дві дози вакцини Pfizer. Якщо говорити про так звані бустерні, треті дози вакцини - дослідження з цього приводу ще тривають", - сказав Хабіхт.

Він додав, що для України зараз має бути пріоритетом забезпечити тих громадян, які отримали перше щеплення, другою дозою вакцини.

В Україну 16 квітня прибула партія вакцин виробництва Pfizer/BioNTech. Всього прибуло 117 тис. доз. Стартують щеплення цим препаратом 18 квітня. В першу чергу щепитимуть персонал і мешканців будинків для літніх людей. Наступними будуть працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонники.

Зараз ви читаєте новину «У ВООЗ оцінили рекомендацію робити по три щеплення Pfizer». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі