вівторок, 29 травня 2007 19:33

У влади США борг в 59 трильйонів доларів

Американська газета USA Today підрахувала, що якщо скласти соціальні виплати, які повинна буде зробити влада США всіх рівнів США всім своїм громадянам на гроші платників податків, то вийде сума в 59,1 трильйона доларів.

Річ у тому, що в системі корпоративного бухобліку прийнято враховувати витрати по операціях, як тільки вони поміщені. А в системі обліку бюджетних коштів - за фактом виплати засобів.

Застосувавши систему корпоративного обліку до бюджету, газета склала всі соціальні виплати, які американські власті повинно буде зробити всім своїм громадянам, включаючи засоби на медичне обслуговування, соціальне страхування і пенсійні програми. USA Today таким чином отримала прихований борг, який повинні були б заплатити платники податків, якби їм довелося відразу покрити соціальні зобов"язання бюджетів всіх рівнів. З розрахунку на одне домогосподарство сума складе близько 516 тисяч доларів.

Внаслідок того, що оплата відстрочена, платникам податків доведеться заплатити ще більше (неначебто вони узяли кредит на цю суму). Виходить, що кожне домогосподарство США повинне платити 31 тисяча доларів в рік, щоб погасити борг за 75 років.

Зараз ви читаєте новину «У влади США борг в 59 трильйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі