вівторок, 22 квітня 2008 10:55

У Вірменії сформували новий уряд

У Вірменії завершилося формування нового уряду республіки. Президент країни Серж Саркисян призначив всіх членів кабінету - його укази розповсюдила прес-служба глави держави.

Зміни в структурі і складі кабінету пов"язані з результатами президентських виборів в республіці, які відбулися 19 лютого. За їхніми підсумками сформувалася чотиристороння урядова коаліція, яку очолює Республіканська партія Вірменії (РПА) на чолі з президентом Вірменії Сержем Саркисяном. У коаліцію увійшли правоцентристська партія "Процвітаюча Вірменія", яка разом з РПА, складає більшість в парламенті, націоналістична партія "Дашнакцутюн" і правоцентристська "Орінац єркір" ("Країна закону"). В уряді Вірменії нові міністр оборони і міністр закордонних справ. Оборонне відомство очолив 46-річний генерал-полковник Сейран Оганян. На чолі МЗС став 52-річний Едвард Налбандян, який працював послом Вірменії у Франції і за сумісництвом, - в Андоррі, у Ватикані і в Ізраїлі. Віце-прем"єром Вірменії і міністром по територіальному управлінню призначений 35-річний Армен Геворкян. Утворено Міністерство з надзвичайних ситуацій Вірменії, яке очолив 41-річний кандидат політичних наук Мгер Шахгельдян. На чолі Міністерства фінансів встав 47-річний Тігран Давтян. Міністерство торгівлі і економічного розвитку перейменоване в Міністерство економіки. Його як і раніше очолює Нерсес Еріцян. Колишній віце-прем"єр Вірменії Овік Абрамян очолив апарат президента республіки, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «У Вірменії сформували новий уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі