середа, 26 грудня 2007 17:46

У Вірменії прийнята нова військова доктрина

У Вірменії прийнята нова військова доктрина
Президент Вірменії Роберт Кочарян підписав 25 грудня указ про затвердження Військової доктрини Республіки Вірменія.

"Основним сенсом Військової доктрини є визначення погроз безпеці держави і їх запобігання. Проте доктрина не обмежується тільки цим. Це обширний документ, в якому у загальних рисах позначені всі напрями організації системи військової безпеки держави, Озброєних сил і оборони", - сказав міністр оборони Вірменії Мікаєл Арутюнян, представляючи документ в парламенті.

Він підкреслив, що "Військова доктрина Вірменії носить оборонний характер". "Проте у разі загрози безпосереднього військового нападу Вірменія залишає за собою право проводити військові дії з його нейтралізації, а також звернутися до своїх союзників і партнерів для отримання відповідної допомоги", - додав міністр.

За його словами, цей документ є своєрідним орієнтиром для всіх державних відомств, відповідальних за систему військової безпеки, і покликаний забезпечити їхню єдину стратегію в справі оборони країни.

Міністр розповів, що згідно з Доктриною основними зовнішніми погрозами вважаються посягання на суверенітет, територіальну цілісність і недоторканність меж республіки, наявність нагорно-карабахського конфлікту і підготовка з боку Азербайджану до військових дій.

До подібних погроз, пояснив М.Арутюнян, відносяться процес безконтрольного нарощування озброєнь в регіоні, створення блоків, направлених проти Вірменії, дестабілізація внутрішньополітичної обстановки в суміжних державах, розбіжності між системами міжнародної безпеки, спроби ізоляції Вірменії, а також транснаціональна злочинність.

Міністр додав, що, використовуючи найбільш ефективні підходи і методи, у Вірменії спробували створити документ, який максимально відповідатиме вимогам дня і національним особливостям, одночасно будучи зрозумілим міжнародному співтовариству, повідомляє ІНТЕРФАКС.

Зараз ви читаєте новину «У Вірменії прийнята нова військова доктрина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі