субота, 27 листопада 2010 19:02

У Вінниці плакали, вшановуючи жертв Голодомору (ФОТО)
5

27 листопада у Вінниці відбулася жалобна хода в пам'ять жертвам Голодомору. В центрі міста біля башти в парку імені Козицького зібралося близько двохсот вінничан. Всі тримають у руках або свічку, або вінок, або транспарант.

Колона рушила о 16.00 годині через центральну вулицю міста Соборну до пам'ятника жертвам геноциду.

Члени Молодіжного союзу України-Русі закликали людей біля пам'ятника попросити вибачення у всіх невинних, які загинули від геноциду. Усі присутні повторили тричі "Пробачте нам". Потім тричі промовили: "І ми вам пробачаємо". У багатьох на очах бриніли сльози.

"Ми маємо пам'ятати про страшний геноцид. Це був прояв всесвітнього зла. Бо воно немає кордонів. Нехай душі загиблих знайдуть спокій та спочивають із Богом", - сказав настоятель греко-католицької церкви отець Михайло Волошин.

"Цього року молоді значно більше, ніж минулі два роки. Я щороку приймаю участь у ході, ставлю вдома свічку. Я це роблю свідомо, бо мої діди та бабусі також постраждали від цього. Я не можу це ігнорувати, бо цей біль закладений в мене в генах", - поділилась вінничанка Юлія Барцьось, 23 роки.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці плакали, вшановуючи жертв Голодомору (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі