неділя, 25 грудня 2011 18:31

У Вінниці Дід Мороз і Санта Клаус зіграли у шашки зефіром
10

Фото: ФОТО: Тетяня Щербатюк

25 грудня о 15.30 у Вінниці відбувся шашечний турнір між Дідом Морозом та Санта Клаусом. Шахівниця була зроблена з торту, а шашки - із зефіру. За умовами конкурсу побиті фігури з'їдалися гравцями, а шахівницю мав з'їсти той, хто програв партію.

Студенти з вінницьких коледжів в новорічних масках зібрались на ринку "Урожай". Разом з Дідом Морозом вони йшли 200 м до магазину "Солодка мрія", де стався турнір, та співали дитячі пісенькі про Новий рік.

Перед турніром Дід Мороз вислухав вірші та побажання на Новий рік від кількох дівчат та вручив їм солодкі подарунки. Тим часом один зі студентів переодягався в Санту. Обрали такого, що гарно грав у шашки.

Працівники винесли з магазину шахівницю-торт з шашками. Дід Мороз зауважив, що не вистачає третини шашок, але турнір почався. Англійською Дід Мороз запитав Санту, якими той гратиме - чорними чи білими.

"Білими", - відповів той українською.

Першу зефіринку довелося їсти Діду Морозу.

"Дід Мороз, якщо ти виграєш, нас зразу в Євросоюз візьмуть", - лунало з натовпу.

Дід Мороз витратив дві фігури, щоб побити дамку Санти. На шахівниці залишилося дві фігури - біла і чорна. Але Санта Клаус поставив свою так, що будь-який останній хід Діда Мороза ставив його фігуру під удар.

"Добре, що хоч без нужника", - пожартував Дід Мороз.

Зізнався, що без третини шашок було важко побудувати стратегію. Сам з'їдати шахівницю Дід Мороз не захотів, поділився зі всіма присутніми.

Працівники "Солодкої мрії" повідомили, що на торт пішло 100 яєць, 5 кг згущеного молока, 5 кг масла, 1кг горіхів, 2 кг глазурі - білої та шоколадної. Важив 15 кг.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці Дід Мороз і Санта Клаус зіграли у шашки зефіром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі