пʼятниця, 30 березня 2007 19:02

У військових США епідемія татуювань, а британським льотчикам наказали носити вуса

Морським піхотинцям США забороняють татуїровки, а британським льотчикам наказали відрощувати бороди та вуса, щоб відповідати канонам ісламу.

З неділі морські піхотинці, які вирішать зробити у себе на тілі татуїровки у вигляді малюнків або слів великих розмірів, каратимуться двома роками в"язниці.

Під заборону потраплять всі малюнки, які виявляться відкритими погляду на тілі військовослужбовця, коли він надягне футболку. Цей захід, на думку командування, дозволить зняти певну напруженість у відносинах з населенням мусульманських країн, як Ірак, де Коран забороняє все, що називається "каліцтвом", і де татуїровки сприяють тому, що американські солдати ще в більшому ступені виглядають "чужинцями".

"Надмірні татуювання не відповідають традиційним цінностям морських піхотинців", - заявив командуючий Джеймс Конвей, коментуючи військовій газеті Stars and stripes наказ. "Деякі військовослужбовці покривають себе татуюваннями до такої міри, що це починає йти врозріз з професійним духом і стандартами, прийнятими в корпусі", - додав він.

Ця норма, прийнята після поглибленого вивчення ситуації у 2006 році, не матиме зворотної сили. Щоб відрізнити старі татуїровки від нових, командири різних підрозділів зроблять фотознімки вже існуючих "тату", створюючи, таким чином, національний банк даних.

Нову вимогу викликало сум"яття в казармах і в учбових таборах. Ті, хто не має наміру відмовлятися від нанесення татуювання на все передпліччя, повинні зробити все в дні, що залишилися, і морські піхотинці сотнями звертаються в тату-салони, щоб встигнути виконати задумане до того, як заборона вступить в силу.

Крім того, британські льотчики, що знаходяться в Афганістані, отримали від вищого командування наказ відрощувати бороди і вуса. Бороди, на думку командування, повинні "поліпшити взаємостосунки" між військовослужбовцями ВВС і місцевим афганським населенням, повідомляють "Подробиці".
Зараз ви читаєте новину «У військових США епідемія татуювань, а британським льотчикам наказали носити вуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі