середа, 05 грудня 2007 19:13

У Відні відкрилася конференція із заборони касетних бомб

Глава австрійського міністерства з європейських і міжнародних справ Урсула Пласснік закликала до міжнародної законодавчої заборони касетних бомб.

"Всесвітній альянс проти касетних боєприпасів повинен виправдати наші надії і узяти на себе відповідальність, і я упевнена, що нам це вдасться", - заявила вона, виступаючи на відкритті міжнародної конференції у Відні, в роботі якої беруть участь представники більше 130 країн.

Перед початком форуму активісти неурядової організації "Коаліція проти касетних боєприпасів" передали керівникові австрійської дипломатії зібрані ними більше півтора мільйонів підписів за повну заборону цієї зброї.

Протягом трьох днів учасники конференції планують виробити єдине міжнародно-правове визначення касетних боєприпасів, а також розглянути питання, пов"язані з наданням допомоги жертвам касетних бомб, знешкодженням місць бомбардувань і знищенням запасів цього виду озброєнь, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Відні відкрилася конференція із заборони касетних бомб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі