вівторок, 09 вересня 2008 13:46

У віці 29 років помер найстаріший собака в світі

У Англії помер найстаріший собака в світі . У віці 29 років лабрадор Бела померла від серцевого нападу під час прогулянки зі своїми старими господарями, 76-річним містером Річардсоном і його 81-річною подругою Дейзі, пише DailyTelegrah.

До Бели, згідно з Книгою рекордів Гіннесу, довгожителем серед домашніх собак вважався 28-річний Бутч з Америки, що помер в 2003 році. Господарі узяли лабрадора 26 років тому з RSPCA (Королівського товариства захисту тварин від жорстокого ставлення), коли псові було всього 3 роки.

Проте головна проблема в тому, що у англійських пенсіонерів немає офіційних документів, щоб підтвердити вік своєї померлої улюбленки. Проте, містер Річардсон наполягає на тому, що собаці було саме 29.

"Ми тільки що приїхали в Мейблторп, - розповів господар довгожительки, - ми завжди відпочиваємо в одному і тому ж місці, тому що сюди можна брати собак. Навряд чи ми пробули там годину, як Бела почала скулити і задихатися, а потім у неї відбувся напад. Ми негайно відвезли її до ветеринара, але їй було так погано, що її довелося приспати. Це дуже сумно, ми дуже за нею нудьгуватимемо".

Нагадаємо, що за останні дні це вже другий випадок смерті тварини-довгожителя. Так, найстаріша горила на землі, 55-річна Джені, померла в зоопарку Далласа, де прожила більше півстоліття. Працівники зоопарку зважилися приспати тварину після того, як ветеринари виявили у неї неоперабельну пухлину шлунку, через яку Джені не могла ні їсти, ні пити, повідомляє агентство AP.

Крім того, в кінці серпня в Індії померла найстаріша людина на планеті. Згідно з пенсійними документами, індієць Хабіб Міян народився в 20 травня 1879 року (тобто в 2008 році йому було 129 років), проте сам він стверджував, що йому 138. Все життя Міян провів в мусульманському районі міста Джайпур разом з 32 своїми родичами.

Зараз ви читаєте новину «У віці 29 років помер найстаріший собака в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі