вівторок, 27 листопада 2012 17:42

У Верховній Раді немає законопроекту про обов'язкове посмертне донорство

У Верховній Раді немає законопроекту про обов'язкове посмертне донорство
Фото: ridna.ua

В українському парламенті є концепція розвитку служби трансплантації органів, а не законопроект про посмертне донорство органів. Цю концепцію запропонували група лікарів-трансплантологів та передала її на розгляд профільного парламентського комітету. Про це під час прес-конференції заявив директор Координаційного центру трансплантації органів, тканин і клітин МОЗ Руслан Салютін.

"На сьогоднішній день законопроекту про внесення змін до закону про трансплантацію не існує. Є певна концепція, яка була розроблена робочою групою, що складалася з фахівців-трансплантологів з усіх регіональних центрів трансплантації. Ця концепція була передана у Верховну Раду для попереднього розгляду. Тільки у спільній роботі можна розробити такий законопроект, який влаштує всі сторони нашого суспільства і дасть розвиток трансплантології в Україні", - розповів Руслан Салютін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трансплантація без згоди. Навіть церква схвалює пересадку органів від померлих

За словами експерта, жоден законопроект не може бути запропоновано МОЗ України без попереднього узгодження з профільним парламентським комітетом. Головна мета концепції - представити нову структуру трансплантаційної служби.

"Ми створюємо цілу структуру трансплантаційної служби. Тобто, ця ціла система, яка працює в європейських країнах і яка буде координувати всі напрямки служби", - додав він.

Руслан Салютін додав, що у концепції згадана норма про "презумпції згоди і незгоди", яка сьогодні найбільше хвилює суспільство.

Зараз ви читаєте новину «У Верховній Раді немає законопроекту про обов'язкове посмертне донорство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі