понеділок, 07 квітня 2008 16:29

У Великобританії запустять приливну електростанцію

У Північній Ірландії введуть у дію один з перших комерційних прототипів приливної електростанції Seagen. 7 квітня почалися роботи по закріпленню на морському дні турбіни електростанції, повідомляє британська газета TheTimes.

Система Seagen, що розробляється компанією MarineCurrent Turbines (MCT), встановлена на півночі Ірландії у вузькій морській затоці Лох-Стренгфорд. Основний елемент системи - тисячотонна турбіна з двома лопастями - була доставлена на місце 2 квітня спеціальною баржею, 7 квітня почалися роботи по закріпленню її на дні.

Потік води, швидкість якої при приливі і відливі в Лох-Стренгфорд може перевищувати чотири метри в секунду, обертатиме лопасті. Очікується, що потужність системи досягне 1,2 мегавата. Система буде введена в експлуатацію не раніше липня.

Якщо результат роботи прототипу виявиться успішним, в 2010-2011 році компанія MCT, за словами її директора Мартіна Райта, побудує на побережжі Англії в Уельсі повномасштабну приливну електростанцію.

Райт порівняв ситуацію в приливній енергетиці із станом авіації за часів перших біпланів, відзначивши, що галузь швидко розвивається, і британські фірми грають провідну роль. Лох-Стренгфорд і побережжя Англії - одні з найбільш відповідних для будівництва приливних електростанцій місць, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Великобританії запустять приливну електростанцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі