пʼятниця, 15 лютого 2008 15:57

У Великобританії судять дівчинку, що записала вбивство на мобільник

У Великобританії вперше на лаві підсудних опинилася 15-річна дівчинка, що записала на мобільний телефон вбивство чоловіка. Жертву злочинці забили до смерті в ході нового молодіжного захоплення хеппі-слепінг, коли випадкову людину б"ють ради забави, що знімається часто на відео.

29-річний Гевін Уотерхаус помер в результаті розриву селезінки через три дні після того, як був звірячо побитий 19-річним Марком Мастерсом і 17-річним підлітком, чиє ім"я не розголошується. Напад був здійснений в місті Кайлі, розташованому в 30 кілометрах на північний захід від Лідса в графстві Йоркшир

На цьому тижні дівчинка визнала себе винним в співучасті у вбивстві. Королівський суд Лідса може винести підсудній як покарання довічний термін ув"язнення.

Прецедентів подібному процесу ще не було. Це перший випадок на території Англії і Уельсу, коли до відповідальності притягає не тільки безпосередній учасник биття під час хеппі-слепінга, але і оператор, що мирно стояв осторонь і що знімав те, що відбувається, на камеру.

Напад відбувся увечері 23 вересня 2007 року біля супермаркету Morrison"s і недалеко від квартири Уотерхауса.

Згідно з матеріалами суду, перед биттям Мастерс вручив дівчинці свій мобільний телефон і попросив знімати те, що відбувається. Після цього підсудна підійшла до Уотерхаусу і попросила у нього дрібні гроші. А потім на жертву накинулися молоді люди.

На процесі підсудна заявляла, що до того нещасливого вечора навіть не знала Мастерса, так що хлопцю навіть довелося пояснити їй, як користуватися його мобільним телефоном.

Проте знайшлися свідки того, як підлітки хвалилися своїм нападом. З цієї розмови виходило, що вони роблять подібне не вперше. 15-хвилинним записом звірячого биття Мастерс поділився з друзями. Тіло Уотерхауса було знайдене в його квартирі через три дні після побиття.

Всі три учасники цього вбивства вислухають вирок в один день, який буде призначений пізнішим.

Джудіт Нейлор, яка входила в суддівську колегію на процесі, відзначила, що останніми роками аналогічні напади молодіжних банд з метою розваги і відображення жорстокості на відео стали звичайним явищем в британському житті.

Вона додала, що співучасники таких злочинів теж повинні нести відповідальність, хоча вони і стоять віддалік і можуть навіть не брати участь безпосередньо в насильстві.

Сержант Пол Кенеді, що займався розслідуванням цієї справи, виразив задоволення результатами. За його словами, це був боязкий і нічим не мотивований напад. Він також виразив співчуття, пише газета The Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «У Великобританії судять дівчинку, що записала вбивство на мобільник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі