пʼятниця, 17 вересня 2010 14:52

У Великобританії носитимуть "рідкий" одяг (ВІДЕО)

У Великобританії носитимуть "рідкий" одяг (ВІДЕО)

Іспанський дизайнер Манель Торрес у співпраці з професором Полом Лакхемом з Імперського коледжу Лондона розробив технологію "рідкого" одягу Fabrican.

Це спеціальна суміш з бавовняних волокон, полімерів та розчинників, завдяки яким вони переходять в рідкий стан.

Fabrican наноситься на тіло за допомогою аерозольного балончика й висихає з такою ж швидкістю, з якою сохне мокра людська шкіра, повідомляє британська газета The Daily Telegraph. У відеоролику Торрес за 15 хвилин напилює футболку молодій дівчині-моделі.

Суміш швидко застигає й перетворюється в тканину, яка за своїми властивостями не відрізняється від традиційної. Вчені вже зуміли втілити у винаході майже всю кольорову гаму, а отримані таким чином предмети гардероба можна прати. Вони, зрозуміло, не настільки довговічні, як фабричні речі, але при цьому звичайна вода не заподіює тканини істотної шкоди.

"Коли я починав свій проект, мені хотілося зробити футуристичний, комфортний і простий матеріал, - розповів журналістам Манель Торрес, який витратив близько 10 років на втілення в життя своєї ідеї. - Як дизайнер я будував більш несподівані плани, але як вчений - сфокусувався на тому, як зробити матеріал більш реальним".

Незабаром такі балончики можуть виявитися і на полицях магазинів за ціною близько 8 фунтів за штуку, стверджує газета.

До речі, творці нової технології не обмежуються тільки світом моди. Вони пропонують використовувати спрей в медицині - для заміни бандажів та гіпсових пов"язок, а також при виготовленні меблів і для ремонту автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «У Великобританії носитимуть "рідкий" одяг (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі