субота, 24 лютого 2007 12:40

У Великій Британії зійшов з колій пасажирський потяг (ФОТО)

У британському графстві Камбрвя біля містечка Оксенхолм у п"ятницю, 23 лютого, ввечері пасажирський поїзд зісковзнув із залізничного насипу. З колій зійшли всі дев"ять вагонів потяга, а один з них зірвався вниз з насипу. Потяг слідував з Лондона в Глазго (Шотландія).

При аварії поїзда загинула одна людина, десятки поранено.

- Ми прийняли п"ять осіб, і я можу підтвердити, що одна з них померла, - цитує телеканал Sky News слова представника лікарні в Ланкастері.

У свою чергу, представник компанії Virgin, якій належить потяг, Джім Роу, сказав: "Ми сприйняли ситуацію серйозно з самого початку, проте звістка про смерть - це дуже сумно. Як тільки буде виконано термінову роботу, почнеться розслідування причин нещастя".

- Ці потяги дуже надійні, це перший інцидент, пов"язаний з такими потягами, - запевняв Роу.

За даними телеканалу Sky News, у Королівській лікарні міста Престон перебуває 12 пасажирів потяга, який потрапив у аварію, троє з них перебувають в критичному стані, один - у важкому.

Четверо потерпілих допроваджено в Королівську лікарню Ланкастера. Медики говорять, що, потерпілих близько 65 осіб. Більшість з них, незважаючи на отримані травми, здатні пересуватися самостійно.

За словами медиків, багато пасажирів одержали різні травми - від переломів до струсу мозку.

Безпека на залізницях Великобританії в останні роки, як зазначають фахівці, становить серйозну проблему.

Справжня трагедія розігралася в жовтні 1999 року, коли від"їжджаючий з Паддінгтонского вокзалу в Лондоні пасажирський потяг проігнорував червоний сигнал світлофора та врізався в прибуваючий електропоїзд. Тоді загинула 31 особа, ще близько 400 одержало поранення різного ступеня важкості, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії зійшов з колій пасажирський потяг (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі