вівторок, 25 вересня 2007 08:22

У Великій Британії зафіксований новий спалах ящура

Черговий спалах ящура виявлений серед худоби в графстві Суррей. Вогнище захворювання знаходиться всередині санітарної зони, створеної після виявлення там першого випадку захворювання. Це вже сьомий випадок за останні два місяці. Ферма, де виявлено небезпечне захворювання, також знаходиться в графстві Суррей, на південному сході країни.

"Ящур був підтверджений на фермі, де було вирішено знищити худобу у зв"язку з підозрілими симптомами. Ферма знаходиться в межах зони відчуження, встановленої поблизу міста Егхем, і є сьомою зараженою фермою з 3 серпня", – говориться в повідомленні міністерства.

Останній випадок захворювання худоби ящуром був зареєстрований біля Егхема. Раніше в графстві Суррей було зареєстровано п"ять випадків ящура – два в серпні і три у вересні.

Існували підозри на виникнення хвороби і в інших районах Сполученого Королівства, але потім вони не підтверджувалися. Зараз ветеринари перевіряють худобу на фермі в графстві Гемпшир, на півдні країни.

Господарство розташоване в зоні відчуження недалеко від міста Егхем, де зареєстрували останній випадок зараження худоби ящуром.

У ветеринарів були побоювання, що хвороба розповсюдиться і на інші райони Сполученого Королівства, але вони не підтвердилися. ТОРnews.

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії зафіксований новий спалах ящура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі