середа, 20 червня 2007 12:53

У Великій Британії вперше заборонили відеогру

Першою грою, продаж якої на території Великої Британії був офіційно заборонений, стала створена компанією Rockstar Games друга частина Manhunt.
British Board of Film Classification, британська організація, яка займається рейтингами фільмів і ігор, відмовилась оцінювати Manhunt 2. Продаж продуктів, не сертифікованих BBFC, на території Великої Британії заборонений.

"Manhunt 2 відрізняється від сучасних ігор постійним похмурим настроєм, грубістю. Гра постійно примушує здійснювати криваві вбивства, не дає дистанціюватися від того, що відбувається на екрані", - заявив глава BBFC Девід Кук.

Можливо, на рішення BBFC вплинув скандал, викликаний оригінальною Manhunt у 2004 році. Тоді 17-річний британський школяр убив свого 14-річного приятеля, причому батьки злочинця стверджували, що їх син був одержимий цією відеогрою. Проте слідство не прийняло до уваги цю версію. Втім, представники BBFC стверджують, що нова частина Manhunt вийшла навіть гірше, за попередню.
Відзначимо, що хоча продаж гри на території Великої Британії буде заборонений, володіння диском з нею не призводитиме до покарання. Організація ESRB, аналог BBFC у США і Канаді, виставила Manhunt 2 рейтинг "лише для дорослих".
Головним героєм Manhunt 2 є пацієнт психіатричної лікарні на ім"я Деніел Лемб. У героя пошкоджена пам"ять, і він намагається знайти інформацію про своє минуле, вбиваючи всіх людей, що зустрічаються по дорозі. Гра повинна з"явитися на консолях Wii, PSP і PS2 10 липня 2007 року, повідомляє The Times.

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії вперше заборонили відеогру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі