середа, 02 травня 2007 18:59

У Вашингтоні згоріли відразу дві історичні будівлі

Відразу дві історичні будівлі згоріли у Вашингтоні в понеділок, 30 квітня. Як повідомляє AP, від пожежі постраждав Східний ринок, якому 134 роки, а також філіал Джорджтаунської публічної бібліотеки.

На думку начальника пожежної служби Денніса Рабіна (Dennis L. Rubin), немає підстав думати, що ці події зв"язані між собою.

Перша пожежа спалахнула в південній половині Східного ринку, який розташований на Капітолійському горбі і входить в національний реєстр історичних місць. У будівлі, що належить муніципалітету, у момент спалаху нікого не було, тому обійшлося без жертв постраждалих. Точна причина пожежі поки не встановлена, проте версію підпалу влади виключають. Завданий вогнем збиток оцінюється в суму від п"яти до десяти мільйонів доларів.

Ніхто не постраждав і під час пожежі в бібліотеці, що трапилась через декілька годин. У будівлі, яка також є історичним пам"ятником, проводився ремонт. Співробітники установи зізналися, що в бібліотеці не було ані вогнегасників, ані пожежної сигналізації. В результаті вогонь знищили ряд унікальних документів. Точна сума збитку поки не встановлена, так само, як і причина спалаху, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «У Вашингтоні згоріли відразу дві історичні будівлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі