середа, 02 травня 2007 20:07

У Вашингтоні розгорається політичний скандал зініційований повією

Дебора Джин Пелфрі, що минулого тижня передала список з 15 тис. номерів своїх клієнтів одному з американських телеканалів, заявила, що назве максимальну кількістьт відомих людей, щоб суд викликав їх як свідків захисту.

Список телефонів, зібраний Пелфрі, важить 46 фунтів (21 кг). Він став справжньою бомбою для політичних кіл Вашингтону: держсекретар Кондоліза Райс ічерез нього вже позбулася одного зі своїх помічників. Інший чиновник, що опинився в центрі скандалу, – радник Пентагону, автор стратегії "Шок і трепет" – ризикує кар"єрою і репутацією.

Ще одне відоме ім"я, яке фігурує в судових документах за ініціативою Пелфрі, – це Дік Моріс, радник президента Білла Клінтона, що пішов в 1996 році у відставку через повідомлення про його зв"язок з повією.

В п"ятницю увечері несподівано подав у відставку Рендалл Тобіас, заступник держсекретаря і координатор з допомоги зарубіжним країнам адміністрації Буша. Саме він є автором концепції, яка вимагає від одержувачів допомоги на боротьбу зі Снідом засудження проституції. Тобіас, якому 65 років і у якого є дружина, пішов у відставку після того, як з ним зв"язалися представники телеканалу ABC, що отримали в своє розпорядження телефонний список Дебори Пелфрі.

Як повідомляється, він розповів ABC, що дзвонив в ескорт-службу Пелфрі "Памела Мартін і партнери" з метою "викликати додому дівчат, щоб зробити мені масаж", але не для занять сексом.

Харлан Ульман, військовий фахівець, який розробив стратегію бомбардувань під назвою "Шок і трепет", використану перед вторгненням до Іраку, заявив, що звинувачення Пелфрі "негідні того, щоб на них відповідати".

50-річна Дебора Пелфрі звинувачується в організації мережі проституції. Сама вона заявляє, що займалася легальним бізнесом, надаючи клієнтам "високого рівня" такі послуги, як стриптиз або масаж, але не секс. За 13 років – з 1993 по 2006 роки – у неї працювали 132 жінки, які "закінчили коледжі". За півтори години їх часу вона брала майже 300 доларів (150 фунтів). У 1991 році в Каліфорнії вона була засуджена за організацію занять проституції і відбула 18 місяців у в"язниці.

З містером Сиблі вже зв"язалися адвокати п"яти осіб з Вашингтона: вони цікавилися, чи не можуть імена їх клієнтів бути збережені в таємниці. Найімовірніше, ці люди опиняться в числі мільйонів глядачів, які в п"ятницю увечері перемкнуться на ABC, коли телеканал і Пелфрі мають намір обнародувати нові імена, пише Інопресса.
Зараз ви читаєте новину «У Вашингтоні розгорається політичний скандал зініційований повією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі