четвер, 11 серпня 2011 18:09

У Вашингтоні побудують пам'ятник Голодомору за 4 мільйони

У Вашингтоні побудують пам'ятник Голодомору за 4 мільйони

Кабінет міністрів виділить з бюджету 4 мільйони гривень на будівництво в американському Вашингтоні пам'ятника Голодомору.

Гроші передадуть МЗС України, повідомляє прес-служба Кабміну.

Встановлення пам'ятного знака пройде в рамках програми "Заходи щодо підтримки зв'язків з українцями, які проживають за межами України".

Рішення про встановлення пам'ятного знака було прийнято ще 5 років тому. 13 жовтня 2006 Конгрес США прийняв закон "Про надання згоди уряду Україна на спорудження меморіалу, щоб вшанувати пам'ять жертв голоду 1932-1933 років на федеральній землі Округу Колумбія".

Згідно із законодавством США, уряд України повинен побудувати монумент до вересня 2012 р. - протягом семи років з дати набрання чинності цього закону.

Конкурс на проект пам'ятного знака Кабмін провів в 2009 році. Заявки подали 32 учасники. Вони представили 51 ескізний проект. Коімссія відібрала п'ять кращих проектів. Остаточне рішення про те, який з проектів буде реалізовано, прийматиме американська сторона.

Зараз ви читаєте новину «У Вашингтоні побудують пам'ятник Голодомору за 4 мільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі