вівторок, 22 березня 2022 14:49

Спецтема: Війна Росії проти України

В українців, які тікають від війни до окупованого Криму, відбирають документи

В українців, які тікають від війни до окупованого Криму, відбирають документи
У людей, що тікають від війни в Крим, окупаційні адміністрації РФ вилучають паспорти

Окупаційні адміністрації РФ вилучають українські паспорти у громадян нашої держави, котрі тікають від війни до Криму.

Про це Представництво президента України в Автономній Республіці Крим повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Деякі громадяни України з Херсонської, Запорізької областей і Маріуполя вимушено тікають від гуманітарної кризи до тимчасово окупованого Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Людей тупо тримають у страху". Дружина Усика розповіла про життя в окупованому Криму

"Після перетину адмінмежі людей, які потрапили до тимчасово окупованого Криму, примушують стати на так званий облік. При реєстрації в окупаційній "федеральній міграційній службі" РФ у Криму співробітники цих окупаційних органів вилучають паспорт громадянина України, а натомість видають так зване свідоцтво "на отримання тимчасового притулку на території РФ", - йдеться у повідомленні.

Представництво уточнює, що зазначені папери не мають жодної юридичної сили на території України чи інших країн, а також не є документом, що посвідчує особу.

Українців закликали ухилятись від такої взаємодії з окупаційною владою та не віддавати свої українські паспорти та інші документи.

В Україні ліквідували підполковника армії країни-агресорки Росії Олексія Шаршавова. Він був командиром батальона десантників з тимчасово окупованого Криму.

Ворог тимчасово утримує сухопутний коридор з окупованим Кримом та блокує вихід до Азовського моря, повідомили в Генштабі.

Окупанти продовжують нищити Маріуполь. Ведуть хаотичний вогонь по місту.

Зараз ви читаєте новину «В українців, які тікають від війни до окупованого Криму, відбирають документи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі