понеділок, 30 серпня 2010 19:49

У ТВі та 5 каналу повторно відібрали частоти

У ТВі та 5 каналу повторно відібрали частоти

Суд підтвердив незаконність рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення про надання низки частот ТВі та 5 каналу. Таке рішення 30 серпня, оголосив суддя Апеляційного адміністративного суду Києва.

Відповідно до постанови суду, апеляційний позов телеканалів ТВі та 5 канал суд задовольнив частково.

Зокрема, скасовано рішення суду першої інстанції і ухвалено нове рішення. Згідно з ним, рішення Нацради про надання низки нових частот цим телеканалам визнано неправомірним і скасовано.

Суддя зазначив, що це рішення Апеляційного суду може бути оскаржене відповідно до закону у Вищому адмінсуді України.

Також суддя зазначив, що повний текст постанови суду можна буде отримати 3 вересня.

Нагадаємо, 26 серпня Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні шести клопотань з питання законності надання ліцензій 5 каналу та ТВі.

Зокрема, суд відмовив авторам апеляційної скарги у задоволенні клопотань щодо включення в якості учасників судового процесу чотирьох представників, яким делегували відповідні повноваження зборів журналістських колективів.

Як відомо, 8 червня Окружний адміністративний суд Києва повністю задовольнив вимоги за позовом групи телеканалів "Інтер". Таким чином, було оскаржено рішення Нацради від 27 січня 2010 року про виділення ТВі та 5 каналу частот на мовлення.

Телеканал ТВі заявив, що буде звертатися по захист своїх прав у міжнародні суди в разі позбавлення телеканалу ліцензій на мовлення українським правосуддям.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «У ТВі та 5 каналу повторно відібрали частоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі